© Tekenfabriek - Raapstraat 14 - 2000 Antwerpen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

De Tekenfabriek werkt met professionele en gedreven artiesten die graag hun passie voor tekenen, grafiek en schilderen met jou delen. 

IMG_3738_web (c) Michiel Devijver.jpg

Mattias De Leeuw (geboren in 1989) is een veelzijdige illustrator. Hij volgde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakt hij ook décor voor jeugdtheater.

Mattias ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, o.a. de Boekenpluim (Boek.be) en het Gulden Palet (CPNB).

Zowel in zijn tekeningen als in het echte leven houdt Mattias van mensen. Samenwerken met mensen en iemand zien groeien houdt zijn tekenmotor draaiende.

 

www.mattiasdeleeuw.com​

Lesgever / Oprichter Tekenfabriek

MATTIAS

DE LEEUW

Portret Franc_oise Beck.jpg

Françoise Beck (1984) is illustrator, afgestudeerd in 2007 aan het Sint-Lucas in Antwerpen.
In 2008 werd ze de huisvormgever -en illustrator van BRONKS jeugdtheater in Brussel. Ze werkt als freelance illustrator voor verschillende opdrachtgevers.


Françoise heeft een fascinatie voor het uitpuren van vormen en onderzoekt dit graag in haar eigen werk. Dit vertaald zich in haar schilderijen en prentenboeken. Ze maakte haar debuut in 2016 bij uitgeverij Querido met ‘ Meneer Jules of het einde van alles’. Momenteel werkt ze aan haar tweede prentenboek dat zal verschijnen in het voorjaar 2019.

 

Françoise deelt haar creativiteit graag met anderen. Ze geeft les in een grafische opleiding in het secundair onderwijs (Sint-JozefOV4) en begeleidt verschillende workshops op zelfstandige basis en organisaties zoals Wisper.

 

www.francoisebeck.be

Lesgever

Atelier illustratie

FRANCOISE

BECK

Eva Vermeiren (°1989, Neerpelt, woont en werkt in Gent). Ze studeerde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen en daarna Schilderkunst en een specifieke lerarenopleiding in Sint-Lucas Gent. Momenteel geeft ze les in het deeltijds kunstonderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst te Gent en werkt ze in haar atelier in de Oude Veeartsenijschool bij NUCLEO.

In haar werk is alles materiaal: stroken papier, woorden en boeken, een dans, verf en muziek, een muur, een plank,… ze (her)ordent, verbindt en speelt met de regels van compositie en waarneming.

Ze zoekt naar manieren om textuur en materialiteit te laten spreken. In haar werk schikt ze vormen, afstanden en verhoudingen t.o.v. elkaar zoals bij het plaatsen van objecten op een tafel. Ze neemt waar en registreert. 

Eva experimenteert op groot formaat, met nieuwe materialen en op verschillende dragers, of ze gebruikt net de ruimte als drager. Ze zoekt naar de juiste balans tijdens het plaatsen van haar werk. 

www.evavermeiren.com

Lesgever schilderen /

mixed media

EVA

VERMEIREN

IMG_2330.JPG

Nathan Gotlib is een nomadische kunstenaar met een passie voor de vrije grafiek en de sociale aspecten van kunst en ontwerp. Zijn werken zijn onderverdeeld in ‘archeologies’ en ‘impressies’: verzamelingen van ontmoetingen en lokale ephemera die hij doorheen zijn leven is tegengekomen. 

Nathan specialiseerde zich in DIY technieken met een voorkeur voor non-toxische materialen. Met zijn ruime ervaring wereldwijd is Nathan de geschikte chaperon voor grafiek en druktechnieken.

 

www.nathangotlib.com

Lesgever grafiek

NATHAN 

GOTLIB

Schermafbeelding 2018-11-21 om 13.06.37.

Lies Van Damme (geboren in 1994) is een illustrator, tekenaar. Ze volgde de richting illustratie binnen de Beeldende Kunsten op Sint Lucas Gent. Hierna deed ze een lerarenopleiding. Sinds een paar jaar werkt ze als illustrator voor diverse projecten en organisaties. Ze organiseert en bedenkt tentoonstellingen in de streek waar ze vandaan komt en telkens weer naar terug keert: de Vlaamse Ardennen. 

 

Het werk van Lies bevindt zich tussen illustratie en beeldende kunst. Haar tekeningen zijn soms donkere, vaak kleurrijke observaties naar de dingen die haar raken, opvallen. Terugkerende thema’s zijn het landschap, portretten en het alledaagse. 

 

http://liesvandamme.tumblr.com/

Lesgever tekenkids

LIES

VAN DAMME

Als een waar romanticus in een tijd die alsmaar sneller lijkt te gaan volgt Max Dreezen (˚1991, Antwerpen) het pad van de trage schilderkunst en de geschiedenis die daar onlosmakelijk aan verbonden is. Met liefde en verwondering laat hij zich inspireren door de ‘dingen’ in zijn dichte omgeving. Met toenemende aandacht voor 'het materiaal' lijkt hij plaatjes te maken, maar eigenlijk maakt hij schilderijen.

Max studeerde in 2016 af aan LUCA School of Arts, Gent, in de richting beeldende kunsten, het jaar erop behaalde zijn diploma in de specifieke lerarenopleiding. Zijn drang naar het lesgeven komt voort uit een grote liefde naar de mens. Die liefde is ook terug te zien in zijn schilderijen, waar het Portret de fundamenten hebben gelegd voor zijn fascinatie voor de verf en borstel.

https://www.instagram.com/max_dreezen

Lesgever schilderen /

portret

MAX

DREEZEN