top of page

De Tekenfabriek werkt met professionele en gedreven artiesten die graag hun passie voor tekenen, grafiek en schilderen met jou delen. 

48BD027D-741D-4088-977B-7783E5F632B5_edi

Mattias
De Leeuw

Lesgever tekenen

en illustratie Oprichter Tekenfabriek

Mattias De Leeuw (geboren in 1989) is een veelzijdige illustrator. Hij volgde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakt hij ook décor voor jeugdtheater.

Mattias ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, o.a. de Boekenpluim (Boek.be) en het Gulden Palet (CPNB).

Zowel in zijn tekeningen als in het echte leven houdt Mattias van mensen. Samenwerken met mensen en iemand zien groeien houdt zijn tekenmotor draaiende.

 

www.mattiasdeleeuw.com​

_edited.jpg

Anna
Urazova

Lesgever

Modeltekenen

Anna is an Antwerpen-based visual artist, who graduated from the Academy of Art and Design in Saint Petersburg, Russia 2012. This first education gave an excellent academic background.  After this classic foundation, Anna graduated from the Karel de Grote Hogeschool Campus Sint Lucas Antwerp with a Master of Arts in Visual Arts. Anna has been combining my art and teaching practice for more than 5 years. 

"The human body is the most complex and interesting object for me.  The figure and its gesture express all the emotions, marks of the lifetime, and experience of the given moment. Shapes of the figure are central to my art practice. To keep my hand and eyes sharp I’m sketching and experimenting with materials and techniques. And I will be happy to dive into the sketching journey with you. I’ll share some simple steps and tips, so there will be no stress. Artists with all levels of training are welcome."

 

https://www.instagram.com/urazova_ann/

_edited.jpg

Birthe
Janssens

Lesgever

Tekenenen/illustratie

Birthe Janssens is een illustrator die in 2020 afstudeerde aan Sint-Lucas Antwerpen.

Sindsdien heeft ze een residentie bij Knustpress en tentoonstellingen bij o.a. grafixx en de bologna childrens book fair onder haar riem.

 

Een ‘englishman in New York ‘ is ze niet, wel een Kempenaar in Antwerpen.

Die combinatie van stad en boerebuiten, de grafische en de losse lijn, het geordende en het chaotische, komen steeds terug in de beelden die ze op papier zet.

 

Haar gebruik van felle kleuren, zachte texturen, complexe composities en een (on)gezonde dosis humor zijn typerend voor haar stijl.

In haar illustraties speelt ze met vervorming zowel van haar personages als van hun omgeving. 

 

Haar oeuvre is een constante zoektocht naar het speelse en een eerbetoon aan de vrolijkheid. 

https://www.instagram.com/birthe.janssen

Schermafbeelding 2022-07-27 om 11.52_edi

Emma
Verhulst

Lesgever

Tekenen

In het werk van Emma Verhulst staat de visuele interpretatie van haar omgeving centraal en, mogelijks een overblijfsel van haar opleiding als illustrator, ligt het vertellen van verhalen nog steeds aan de basis van haar kunstpraktijk. Ze vertrekt van een intuïtieve tekening, gebruikt de associaties die deze oproept als leidraad en gebruikt narratieve technieken om tot een aangrijpend beeld te komen. 

Emma Verhulst behaalde een MA in de beeldende kunsten aan Sint Lucas School of Arts in Antwerpen. Ze liep aan het begin van haar carrière stages in Toronto, Rotterdam en Marseille, en had residenties bij onder andere Frans Masereel Centrum en AGA lab,. Ze ontving de kortetermijnbeurs van het Vlaamse departement voor jeugd, cultuur en media. Emma Verhulst heeft zowel solo- als groepstentoonstellingen gehouden.

https://galleryviewer.com/nl/galerie/402/ponti/kunstenaars/4447/emma-verhulst

foto Tessa_edited.jpg

TESSA

KESSENS

Lesgever

Tekenstages 

Tessa stak van kinds af met haar neus in een potlodendoos. Verdwaalde strepen stift sierden steeds haar handen en elk stuk kleurrijk inpakpapier, glanzend knoopje of stuk lint kregen een tweede leven in minitieuze upcycling projecten. 
In de tekenfabriek is ze een creatieve duizendpoot, gepassioneerd in het begeleiden van kinderen en jongeren in hun persoonlijk proces.  

Tessa studeerde af als grafisch ontwerper in 2007. Hiernaast is ze vormingswerker die op artistieke wijze binnen individuele coaching en actieve teambuilding aan de slag gaat om cursisten in hun kracht te zetten de connectie te laten zoeken met zichzelf en degene rondom hen. Het plezier van het creëren en experimenteren met een breed scala aan technieken zijn de basis in haar tekenstages.

Vandaag hangen haar handen vol aquarel, ecoline en inkt en zijn fauna en flora vaker het onderwerp van haar illustraties.

DSC_0124 copy_edited.jpg

Julia
Volynets

Lesgever

Schilderen

Na haar afstuderen aan de Academie voor Schone Kunsten, afdeling Grafische Kunsten, begon Julia haar carrière als kunstenaar-graficus, gespecialiseerd in ets en lithografie.

Tegelijk werkte ze als boekillustrator bij verschillende uitgeverijen.

Daarna werkte ze als grafisch ontwerper.

 

Julia neem deel aan verschillende tentoonstellingen,kunstbeurzen en biennale's wereldwijd. Regelmatig   stelt ze haar creatieve werken  tentoon in Belgische kunstgalerijen.

Om haar  schilderijen en 3D-objecten te zien, bent u van harte welkom op haar website.

http://julia-volynets.exto.be

Profile_CharenteLibre_edited.jpg

Octavia
Roodt

Lesgever

Tekenenen/strip

Octavia Roodt is een kunstenaar, auteur en grafisch vormgever met tekenen als eerste liefde. In 2020 behaalde ze haar Master in Beeldende Kunst aan de Universiteit van Pretoria in Zuid-Afrika door een reeks autobiografische strips te maken. Ze exposeert als beeldend kunstenaar en heeft residenties doorgebracht in, onder andere, het Maison des Auteurs in Angoulême, 50ty50ty Studio's in Kaapstad en het Belgisch Stripcentrum in Brussel.

Haar benadering als lesgever probeert een evenwicht te vinden tussen het ontwikkelen van vaardigheden en het mindful plezier van het maken. Uiteindelijk wil ze dat jij net zoveel geniet van het tekenen als zij.

 

www.octaviaroodt.com

_edited.jpg

Felipe 
Muhr

Lesgever

Tekenenen/illustratie

Felipe Muhr is a visual artist and researcher.  In his work, he explores narratives of history and natural science through drawing, painting, comics, and installation. Born and raised in Santiago, Chile, Felipe studied Fine Arts before moving to NYC to obtain a master's degree in Illustration. He settled in Belgium in 2019 to pursue an Advanced Master's in Artistic Research at Sint Lucas School of Arts, Antwerp. In 2022, he graduated from the post-academic HISK program in Ghent.

Along with working on personal projects and exhibitions, Felipe has been teaching drawing and illustration for more than a decade, while also being active as an illustrator for newspapers, magazines, educational textbooks and public museums. He currently lives in Ghent with his family.

 

www.felipemuhr.com

Scan 31_edited.jpg

Henri
Ardui

Lesgever

Tekenen

Henri Ardui is beeldend leraar, grafisch kunstenaar en videomaker. In 2017 studeerde Henri af als master Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Hij werkt sindsdien in zijn eigen grafisch atelier in Borgerhout. In 2018 ging Henri voor drie maanden naar de Royal Drawing School van Londen om zijn passie voor (model)tekenen verder uit te diepen. Henri geeft les in de KASKA DKO aan kinderen, in de opleidingen Tekenkunst en Oriëntatie Beeld, en het Audiovisueel atelier.  

https://www.instagram.com/henri_ardui/

bottom of page