top of page

De Tekenfabriek werkt met professionele en gedreven artiesten die graag hun passie voor tekenen, grafiek en schilderen met jou delen. 

IMG_3738_web (c) Michiel Devijver.jpg

MATTIAS

DE LEEUW

Lesgever tekenen

en illustratie Oprichter Tekenfabriek

Mattias De Leeuw (geboren in 1989) is een veelzijdige illustrator. Hij volgde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakt hij ook décor voor jeugdtheater.

Mattias ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, o.a. de Boekenpluim (Boek.be) en het Gulden Palet (CPNB).

Zowel in zijn tekeningen als in het echte leven houdt Mattias van mensen. Samenwerken met mensen en iemand zien groeien houdt zijn tekenmotor draaiende.

 

www.mattiasdeleeuw.com​

DSC_0124 copy.webp

Julia
Volynets

Lesgever

Schilderen

Na haar afstuderen aan de Academie voor Schone Kunsten, afdeling Grafische Kunsten, begon Julia haar carrière als kunstenaar-graficus, gespecialiseerd in ets en lithografie.

Tegelijk werkte ze als boekillustrator bij verschillende uitgeverijen.

Daarna werkte ze als grafisch ontwerper.

 

Julia neem deel aan verschillende tentoonstellingen,kunstbeurzen en biennale's wereldwijd. Regelmatig   stelt ze haar creatieve werken  tentoon in Belgische kunstgalerijen.

Om haar  schilderijen en 3D-objecten te zien, bent u van harte welkom op haar website.

http://julia-volynets.exto.be

IMG_2330.JPG

NATHAN 

GOTLIB

Lesgever

Grafiek

Nathan Gotlib is een nomadische kunstenaar met een passie voor de vrije grafiek en de sociale aspecten van kunst en ontwerp. Zijn werken zijn onderverdeeld in ‘archeologies’ en ‘impressies’: verzamelingen van ontmoetingen en lokale ephemera die hij doorheen zijn leven is tegengekomen. 

Nathan specialiseerde zich in DIY technieken met een voorkeur voor non-toxische materialen. Met zijn ruime ervaring wereldwijd is Nathan de geschikte chaperon voor grafiek en druktechnieken.

 

www.nathangotlib.com

computer-icons-person-png-favpng-uXj2rEbL4bG8S5UQFdSSdaDsL.jpg

JIJ?

WE ARE HIRING!

Ben je een gepassioneerde tekenaar/kunstenaar? Werk je graag met mensen? Ben je een inspirator? 

 

Wij zoeken begeesterde freelance tekenaars/kunstenaars om startende tekenaars voor één of meerdere avonden per week te begeleiden in hun tekendroom. 

 

Wij bieden:

- Een ongedwongen en inspirerende omgeving waar je kan ontsnappen aan de dagelijkse activiteiten en tijd vindt om je creatief te ontplooien. Disconnect, be inspired & get messy!

- Een gevulde bar ;-)

- Contract op freelancebasis (één of meerdere sessies per week)


Reageer snel via info@tekenfabriek.be en wie weet bouw jij binnenkort mee aan onze creatieve oase!

Scan 31.jpeg

Henri
Ardui

Lesgever

Tekenen

Henri Ardui is beeldend leraar, grafisch kunstenaar en videomaker. In 2017 studeerde Henri af als master Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Hij werkt sindsdien in zijn eigen grafisch atelier in Borgerhout. In 2018 ging Henri voor drie maanden naar de Royal Drawing School van Londen om zijn passie voor (model)tekenen verder uit te diepen. Henri geeft les in de KASKA DKO aan kinderen, in de opleidingen Tekenkunst en Oriëntatie Beeld, en het Audiovisueel atelier.  

https://www.instagram.com/henri_ardui/

Schermafbeelding 2022-07-27 om 11.52.05.png

Emma
Verhulst

Lesgever

Tekenen

In het werk van Emma Verhulst staat de visuele interpretatie van haar omgeving centraal en, mogelijks een overblijfsel van haar opleiding als illustrator, ligt het vertellen van verhalen nog steeds aan de basis van haar kunstpraktijk. Ze vertrekt van een intuïtieve tekening, gebruikt de associaties die deze oproept als leidraad en gebruikt narratieve technieken om tot een aangrijpend beeld te komen. 

Emma Verhulst behaalde een MA in de beeldende kunsten aan Sint Lucas School of Arts in Antwerpen. Ze liep aan het begin van haar carrière stages in Toronto, Rotterdam en Marseille, en had residenties bij onder andere Frans Masereel Centrum en AGA lab,. Ze ontving de kortetermijnbeurs van het Vlaamse departement voor jeugd, cultuur en media. Emma Verhulst heeft zowel solo- als groepstentoonstellingen gehouden.

https://galleryviewer.com/nl/galerie/402/ponti/kunstenaars/4447/emma-verhulst

foto Tessa.JPG

TESSA

KESSENS

Lesgever

Tekenstages 

Tessa stak van kinds af met haar neus in een potlodendoos. Verdwaalde strepen stift sierden steeds haar handen en elk stuk kleurrijk inpakpapier, glanzend knoopje of stuk lint kregen een tweede leven in minitieuze upcycling projecten. 
In de tekenfabriek is ze een creatieve duizendpoot, gepassioneerd in het begeleiden van kinderen en jongeren in hun persoonlijk proces.  

Tessa studeerde af als grafisch ontwerper in 2007. Hiernaast is ze vormingswerker die op artistieke wijze binnen individuele coaching en actieve teambuilding aan de slag gaat om cursisten in hun kracht te zetten de connectie te laten zoeken met zichzelf en degene rondom hen. Het plezier van het creëren en experimenteren met een breed scala aan technieken zijn de basis in haar tekenstages.

Vandaag hangen haar handen vol aquarel, ecoline en inkt en zijn fauna en flora vaker het onderwerp van haar illustraties.

bottom of page