De Tekenfabriek werkt met professionele en gedreven artiesten die graag hun passie voor tekenen, grafiek en schilderen met jou delen. 

IMG_3738_web (c) Michiel Devijver.jpg

MATTIAS

DE LEEUW

Lesgever / Oprichter Tekenfabriek

Mattias De Leeuw (geboren in 1989) is een veelzijdige illustrator. Hij volgde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakt hij ook décor voor jeugdtheater.

Mattias ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, o.a. de Boekenpluim (Boek.be) en het Gulden Palet (CPNB).

Zowel in zijn tekeningen als in het echte leven houdt Mattias van mensen. Samenwerken met mensen en iemand zien groeien houdt zijn tekenmotor draaiende.

 

www.mattiasdeleeuw.com​

Foto_Françoise_beck_(Conflict_met_Unico

FRANCOISE

BECK

Lesgever

Atelier illustratie

Françoise Beck (1984) is illustrator, afgestudeerd in 2007 aan het Sint-Lucas in Antwerpen.
In 2008 werd ze de huisvormgever -en illustrator van BRONKS jeugdtheater in Brussel. Ze werkt als freelance illustrator voor verschillende opdrachtgevers.


Françoise heeft een fascinatie voor het uitpuren van vormen en onderzoekt dit graag in haar eigen werk. Dit vertaald zich in haar schilderijen en prentenboeken. Ze maakte haar debuut in 2016 bij uitgeverij Querido met ‘ Meneer Jules of het einde van alles’. Momenteel werkt ze aan haar tweede prentenboek dat zal verschijnen in het voorjaar 2019.

 

Françoise deelt haar creativiteit graag met anderen. Ze geeft les in een grafische opleiding in het secundair onderwijs (Sint-JozefOV4) en begeleidt verschillende workshops op zelfstandige basis en organisaties zoals Wisper.

 

www.francoisebeck.be

IMG_1048.jpg

JESSE

TOMBALLE

Lesgever

Schilderen 

Jesse Thomballe (1986, Antwerpen) behaalde zijn master in de beeldende kunsten aan het KASK te Antwerpen in 2009 en volgde daarna de specifieke lerarenopleiding. In de jaren die daarop volgden begon hij zijn zoektocht als kunstenaar en raakte gefascineerd door het werk van de oude en moderne meesters. Gaandeweg verdiepte hij zich in het metier van de schilderkunst en experimenteerde daarbij met verschillend beeldtalen. In zijn huidig werk zoekt hij het spanningsveld op tussen verbeelding en werkelijkheid en streeft hij naar waarachtigheid. Het portret als genre vormt een rode draad en biedt hem de mogelijkheid om zowel stilistisch als thematisch te experimenteren.

Naast zijn activiteit als kunstenaar is hij sinds 2016 verbonden aan het SLAC te Leuven als docent schilderkunst en beeldatelier in de 3e graad.

www.jessetomballe.com

2333539.jpg

NANOE

CARREMANS

Lesgever

Familydays

Eigenlijk tekent Nanoe al jàààren, maar haar kindertekeningen van hondjes en konijntjes zijn jammer genoeg nooit tot bij het grote publiek geraakt. Na haar masteropleiding Illustratieve Vormgeving aan het Sint-Lucas in Antwerpen deed ze stage bij Charlie Mag waar ze bleef plakken en een maandelijks beeldverhaal maakte. Verder werkte ze ook al onder meer voor Gazet van Antwerpen, Stripgids, Boeken Toe, VRT en maakt ze de illustraties bij de ‘Eerste Hulp bij’-boeken van Lannoo. Tegenwoordig geeft ze haar tekenkriebels ook over via workshops. Verder kan je nog altijd terecht op haar instagram voor die tekeningen van hondjes en konijntjes, of voor andere uitspattingen uit haar Caran d’Ache-potlodendoos.  

www.instagram.com/nanoecarremans

IMG_2330.JPG

NATHAN 

GOTLIB

Lesgever

Grafiek

Nathan Gotlib is een nomadische kunstenaar met een passie voor de vrije grafiek en de sociale aspecten van kunst en ontwerp. Zijn werken zijn onderverdeeld in ‘archeologies’ en ‘impressies’: verzamelingen van ontmoetingen en lokale ephemera die hij doorheen zijn leven is tegengekomen. 

Nathan specialiseerde zich in DIY technieken met een voorkeur voor non-toxische materialen. Met zijn ruime ervaring wereldwijd is Nathan de geschikte chaperon voor grafiek en druktechnieken.

 

www.nathangotlib.com

Riske Lemmens.jpg

RISKE

LEMMENS

Lesgever

The Basics 2.0

Riske werd in 1974 geboren in een kunstenaars-familie. Sinds haar vijftiende was het haar droom kinderboek- illustrator te worden.

 

Ze studeerde Grafisch Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen (1992-1996) waar ze als eindwerk twee prentenboeken schreef en illustreerde. Met de bekroning ‘Prijs van de stad Hasselt’ en publicatie van haar eerste prentenboek ‘Doosje monsters’ in 1997 en ‘Draakje’ in 1998 kwam haar droom uit.

Sindsdien illustreert Riske voor verschillende Belgische en Nederlandse uitgevers en schrijft ze af en toe een eigen prentenboek. Veel van haar boeken werden vertaald.

Ze geeft ook les aan de kunstacademie te Borsbeek, Antwerpen.

www.riske.be

Saskia D'Hertog

SASKIA
D'HERTOG

Housemanager

Saskia regelt het reilen en zeilen van de Tekenfabriek. 
Voor specifieke vragen over cursussen, data of andere info kan je bij haar terecht. Ze is heel zacht en lief, dat zal je wel merken.

 

saskia@tekenfabriek.be
 

foto Tessa.JPG

TESSA

KESSENS

Lesgever

Tekenstages en technieken

Tessa stak van kinds af met haar neus in een potlodendoos. Verdwaalde strepen stift sierden steeds haar handen en elk stuk kleurrijk inpakpapier, glanzend knoopje of stuk lint kregen een tweede leven in minitieuze upcycling projecten. 
In de tekenfabriek is ze een creatieve duizendpoot, gepassioneerd in het begeleiden van kinderen en jongeren in hun persoonlijk proces.  

Tessa studeerde af als grafisch ontwerper in 2007. Hiernaast is ze vormingswerker die op artistieke wijze binnen individuele coaching en actieve teambuilding aan de slag gaat om cursisten in hun kracht te zetten de connectie te laten zoeken met zichzelf en degene rondom hen. Het plezier van het creëren en experimenteren met een breed scala aan technieken zijn de basis in haar tekenstages.

Vandaag hangen haar handen vol aquarel, ecoline en inkt en zijn fauna en flora vaker het onderwerp van haar illustraties.