top of page

FAMILYDAYS

Elke eerste zondag van de maand zijn kinderen welkom voor een creatieve workshop samen met ouder(s), grootouder(s), meter/peter, tantes of nonkels.


Geen paniek! Ouders hoeven geen creatieve wonders zijn, het gaat om het plezier en de ervaring van het samen creëren.

De tekenfabriek voorziet lekkere hapjes en drankjes voor het hele gezin.

volwassenen €30 - kinderen €20 (incl. hapjes, drankjes)

19 januari 2020

10u - 13u

Familieportret

Kom samen met je kroost een écht familieportret maken. Niet het zoveelste portret gemaakt door de plaatselijke stad – of dorpsfotograaf, maar één dat je zelf op papier zet. Verwacht je aan een reeks originele tekenopdrachten die je achteraf ook thuis kan uitproberen. Reserveer alvast een plekje aan de muur, jullie gezinsportret gaat ingekaderd mee.

2 februari 2020

10u - 13u

Druk je eigen postkaart

Niets leuker dan een postkaartje sturen naar je oma, vriend(in) of buren. Elke gelegenheid is hiervoor een goed excuus: van verjaardagen tot geboortes tot het eerste huisdier. En wat als je deze kaartjes nu zelf kan ontwerpen en vervolgens ook zelf kan drukken met een échte drukpers. 

1 maart 2020

10u - 13u

Gezin in papier

Voor iedereen die naast tekenen ook graag de handen uit de mouwen steekt met schaar – en papier. Knip, plak, lijm, plooi en ontwerp een papieren versie van je gezin. Het resultaat past perfect op de boekenkast of de schouw. 

5 april 2020

10u - 13u

Tekenen XXL

Altijd al gedroomd om in een slakkenhuis of een circustent te wonen? Of misschien is het wel handig om een huis te hebben dat kan vliegen of weglopen? 

Niets is onmogelijk, zeker wanneer je jouw droomhuis mag ontwerpen op het grootste blad papier dat je ooit zag. 

3 mei 2020

10u - 13u

Huisdieren en lievelingsdieren tekenen

Hebben jullie thuis de tofste kip van heel de buurt? Of de grappigste papegaai? Of zou je graag een okapi in de tuin hebben staan? In deze workshop halen we het dier in ons naar boven en leren we ze tekenen in alle vormen en kleuren. 

7 juni 2020

10u - 13u

Tekenen op locatie

Ontdek de stad met je schetsboek en pennenzak. We trekken samen door de straten, steegjes, gebouwen, parken en kaaien van de stad en gaan op onderzoek. Via korte tekenspelletjes ontdek je de stad in potloodlijnen en kom je misschien wel dingen tegen die je nog nooit eerder zag.

bottom of page