top of page
tekenlessen Antwerpen

Naaktmodel

Modelschetsen in volle vaart.

Leer de basis van modelschetsen in 10 sessies. We selecteren afwisselende modellen en maken er een feest van! Je leert de verhoudingen van het menselijk lichaam en hoe ze op papier te zetten. We gaan voluit voor vlotte en gedurfde lijnen: elke sessie start met een reeks vlugschetsen.

We werken op groot formaat met o.a. houtskool, inkt, acryl, pastel, ecoline en potlood. Elke sessie benaderen we een ander onderdeel van het menselijk lichaam en combineren dit met oefeningen op schaduw, licht/donker en volume.

 

Sessies gaan door op maandagavond van 19u30 tot 22u.
 

The basics

Een must voor iedereen die wil leren tekenen.

Het witte blad onthult zijn geheimen. Leer in 10 sessies de basis van het tekenen. Leer waarnemen en probeer datgene wat je ziet om te zetten op papier. We starten met eenvoudige vormen en kijken naar de lichtinval en schaduw die er op valt. Je leert volume aan te brengen in je tekeningen en het gebruik van contrast en tonaliteit. Je maakt kennis met verschillende materialen: potlood, inkt, aquarel en acryl. We gaan samen op zoek naar spannende composities en benaderen de werking van kleur in je tekeningen. Deze cursus vormt de basis voor je verdere ontwikkeling als beeldend kunstenaar.

Sessies gaan door op dinsdagavond van 20u tot 22u en op woensdagvoormiddag van 9u30 tot 11u30.

Vanaf januari 2019 start deze cursus ook voor +12 jarigen!

Sessies gaan door op dinsdag van 17u tot 19u.

Fablab

Atelier Grafiek

In dit atelier grafiek ontdek je samen met Mattias De Leeuw (www.mattiasdeleeuw.com/) en Nathan Gotlib (www.nathangotlib.com) de wereld van hedendaagse grafiek. Verschillende technieken komen aan bod: o.a. droge naald, linodruk en collagraph. Sluit je aan met een glaasje wijn uit de bar en laat je creativiteit de vrije loop. De begeleiders gaan bij ieder afzonderlijk langs en geven feedback op je proces.

Geen voorkennis of tekenervaring nodig, de ontspanning van het creëren staat centraal.

Sessies gaan door op woensdagavond van 19u30 tot 22u.

Schilderen

Een eerste kennismaking met het canvas.

Altijd al willen schilderen, maar geen hoe idee hoe je er aan begint?

Verken samen met Max Dreezen de mogelijkheden van de schilderkunst.

 

Experimenteer met vorm, kleur, textuur en compositie. In 10 sessies benader je verschillende onderwerpen en verken je de mogelijkheden van zowel acryl- als olieverf. Gaandeweg werk je vanuit eigen interesses en zoek je naar de basis voor een eigen stijl.

Schuif aan met een glaasje wijn en laat je inspireren door schilders als Kiefer, Kirkeby, Raveel en je medecursisten.

Deze cursus vormt de start voor de verdere ontwikkeling van jouw schildersdroom. Geen voorkennis van tekenen of schilderen nodig. 

Private Coaching

Samen bouwen aan je tekendroom.

Mattias De Leeuw (geboren in 1989) is een veelzijdige illustrator. Hij volgde illustratieve vormgeving aan Sint Lucas Antwerpen. In 2011 studeerde hij af met het woordeloze prentenboek ‘De steltenloper’. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator voor magazines, kranten en uitgeverijen. Daarnaast maakt hij ook décor voor jeugdtheater.
 
Zijn tekeningen karakteriseren zich door spontane verftoetsen die hij combineert met zwierige lijnen. Zijn prenten zitten vol details en kleine zijverhalen die zowel jong als oud aanspreken.

Mattias ontving al meerdere prijzen voor zijn werk, o.a. de Boekenpluim (Boek.be) en het Gulden Palet (CPNB).

www.mattiasdeleeuw.com

Met zijn ruime ervaring helpt hij je graag verder aan het uitbouwen van jouw tekendroom.

Please reload

bottom of page